tiistai 3. huhtikuuta 2012

€€€

Seurailen tiiviisti useita blogeja. Ennen kahlasin kaikki uudet postaukset päivittäin läpi, mutta enää ei ole aikaa sellaiseen, vaan saatan kerran pari viikossa katsella mitä ihmiset ovat postailleet.

Viime aikoina yhä usemmassa blogissa olen huomannut uuden aiheen: raha. Raha sekä ihmisten lisääntynyt kulutus. Blogimaailma pyörii kulutuksen ympärillä; kyllähän itsekin kerron uusista hankinnoista ja ostoksista. Miksi? Koska tulen onnelliseksi siitä kun ostan itselleni jotain uutta ja haluan jakaa iloni muillekin. Onko tässä sitten jotain järkeä? Toinen vaihtoehto; näen jossain blogissa jotain niin järjettömän ihanaa tavaraa joka on heti pakko nettikaupasta klikkailla myös itselle. Jos tavara on niin kallis että en voi ostaa sitä itselleni, olen vähintäänkin kateellinen henkilölle joka on tavaran voinut kotiuttaa. En ole edes mainoksen uhri, vaan pahempaa.




Työni puolesta tapaan jatkuvasti ihmisiä jotka ovat menettäneet elämänsä rahan takia. Tarkemmin sanottuna yltiöpäisen kulutuksen vuoksi (ja nyt puhun ihmisistä jotka todella ovat tuhlanneet itse rahansa turhuuteen). Elämänilo katoaa niinkin typerän asian kuin pankkitilillä olevien numeroiden vuoksi, kyllä vain. Tosiasiahan on että ilman rahaa ei pärjää, mutta usein säännöllisten tulojen ja säännöllisten menojen väliin jäävästä osuudesta ihminen on itse vastuussa. Niin myös minä.




Blogit antavat hyvin vääristyneen kuvan rahasta ja kulutuksesta. Tottakai joku toinen bloggari on varakkaampi kuin toinen, mutta kaikki me olemme tavallisia ihmisiä. Ihmisiä jotka ansaitsevat ja ihmisiä jotka kuluttavat. Aika harva tienaa niin paljon että voi elää miten haluaa. Ja jos tienaa, niin se on mahtavaa hänelle.

Tämän postauksen myötä halusin vain koota omia ajatuksiani aiheesta enkä siis pyri tällä mihinkään. Eikä muuten blogissani ole aiemmin juurikaan tällaisia postauksia näkynyt. Joskus vain tuntuu siltä että on kiva kirjoittaa jotain asiapitoisempaakin.

Kannattaa lukea myös todella hyvä postaus Karkkipäivä -blogista. Ihailen bloggarin rohkeutta. Se pisti ainakin minut ajattelemaan. Postaukseen pääset suoraan TÄSTÄ.

-N





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti